Monday, March 29

Does everybody know what time it is?

No seriously, does anybody know? Because since the Spring Forward...and an ill-timed power outage...and the mirror above the mantel crashing down and knocking our mantel clock's lights out...I've been operating on a general estimation of the time at any given moment. And this includes our truck, which can sure haul a lot but is crummy with timekeeping (all brawn, no brains).

Here's what I'm dealing with.

Computer: 14:52
Thermostat: 2:55
Microwave: 12:00
Mantel: 10:53
Wind-up on Bookcase: 10:44
Truck: 3:06

How the heck am I supposed to know what time it is? I've come up with an equation to figure it out: I add them all up, then divide by the number of timepieces. So according to my calculations, it's approximately...(14.52 + 2.55 + 12 + 10.53 + 10.44 + 3.06 = 53.1 / 5 = 10.62 [add one and take away .6]...11:02 AM.

If you'll excuse me, I'm going to go make lunch.

8 comments:

Slamdunk said...

Too funny. I make myself set all of the clocks (including time to review any necessary instructions) on the day after the time change. Otherwise I would be lost--even more than I am.

Dori said...

At one point during one of my children's newborn stages I was up watching PBS...a special on the goings on at Windsor Castle. There is one man in charge of the clocks. During time changes he goes around and changes each and every clock in the castle. Even ones in rooms no one but him ever sees. Takes him 4 days of working 12 hours each. And the queen has a massive herd of Cordy dogs...why?

Dan said...

I hate the stupid clock changes. They are stupid. Stupid I tell you.

Anonymous said...

May I help you with your math? I'll just assume you said yes.

First off... you have 6 values you are trying to average, not 5. So 53.1/6 = 8.85 or 9:25am (by your logic.)

But really, you need to be adding the minutes and the hours separately 'cause there's only 60 minutes in an hour, not 100. Plus, you should keep everything on a 24 hour clock.

So:
minutes - 52 + 55 + 00 + 53 + 44 + 06 = 210 minutes or 3.5 hours or 3 hours 30 minutes.
hours - 14 + 14 + 00 (I'm assuming your microwave is 12am, as is mine) + 10 + 10 + 15 = 63 + 3.5 = 66.5 / 6 = 11.08 or just shy of 11:05 am. Not 11:02. Sheesh.

Dawn said...

Whoa, whoa. (Your post) x (gist) + (anonymous' post)/(Dan is right, clocks are evil) = "DID I JUST GET A MATH LESSON?"

Math hurd, earballs hurt.

In all things clock-related, I take the method of the Hatter: dunk it in tea, smash it against the table, and -- if all else fails -- it's probably your unbirthday, so go eat some cake.

Erin said...

Slam—That sounds like a good plan. Except it requires effort and coordination.

Dori—I'll bet he's really nerdy and wears tweed.

Anon—Thanks for pointing out the error in the equation. That was a Good Will Hunting type situation.

Dawn—I like your logic! "What time is it?" "Dunno." "Let's have cake!"

Bethany said...

FUZZY MATH! Me likey.

Lisa@Pickles and Cheese said...

It takes me weeks to get used to the time change. Then even after the clocks get changed I go around thinking and saying....well, last week at this time it was only xx o'clock. I live between the two times for weeks. It's nuts.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...